doehetzelf

Alles kun je leren

Muziek spelen

Naast het feit dat mensen tegenwoordig gaan schilderen of de binnenkant van hun woning eens aanpakken, zijn ze ook bezig met andere nieuwe hobby's ontdekken. Een van de hobby's is bijvoorbeeld muziek maken. Ze kopen een (tweedehands) gitaar of elektrische piano en beginnen eens wat te spelen. Na verloop van tijd kiezen ze ervoor om muziekles te nemen en leren ze steeds meer spelen. Muziek maken is een leuke bezigheid die je ook nog eens wat voordelen voor de gezondheid geeft.

Zelf aan de slag

Klussen is een hobby die veel mensen de laatste tijd hebben opgepakt. Mensen pakken bijvoorbeeld in hun vrije tijd een hobby op als schilderen, en andere mensen storten zich volledig in het maken van de beste koffie. Zelfs mensen die eerder niks hadden met klussen, hebben door de huidige situatie besloten om nieuwe invulling aan hun leven te geven.

Tuinieren

In de tuin aan het werk gaan is iets wat mensen voornamelijk in de zomermaanden doen. De tuin gereed maken voor de zomermaanden is een terugkomend verhaal. Men is bijvoorbeeld bezig met het verwijderen van onkruid, het plaatsen van nieuwe planten of zelfs het maken van een bankje. Tegenwoordig is mede door het wereld wijde web alles te leren, en daardoor besluiten veel mensen ervoor om op eigen initiatief aan het werk te gaan.

In-house

Ook in huis is er vaak meer dan genoeg te klussen. Door de mogelijkheiden van het internet gaan mensen masaal op eigen houtje aan de slag om dingen zoals riolering aanleggen zelf op te pakken. Men bekijkt video's op Youtube of vindt een handige blog waarin tips worden gedeeld.